Gustavs ølforedrag/ølshow/ølsmaking

Generell ølhistorie/ølkunnskap:
Ølets historie fortalt med humor og engasjement og selvfølgelig også smaking smaking av varene. Underholdningsdelen kan imidlertid varieres fra ølhistoriske kostymeskift, allsang og gode historier, til rene smakinger.

Tysk og tsjekkisk øltradisjon.
Gjennom slotts- og klosterbryggerier, kneiper og ølhaller på jakt etter humlearoma og maltsødme i tradisjonelle tyske og tsjekkiske ølsorter.

Øl-landet Belgia, en oase for ølkjennere
Vi smaker oss igjennom de viktigste belgiske ølsortene.

”A pint of Bitter, please”
Vi smaker oss igjennom fruktige, smaksrike engelske øltyper.

Øl - byen Drammen
I Drammen finnes det to bryggerier; Handbryggeriet, et knøttlite bryggeri som lager overgjæret ale og selvfølgelig, Norges eldste bryggeri; Aass som lager undergjærede øltyper. Begge bryggeriene lager fremragende øltyper. Vi tester varene.

Håndbryggeriet

Drammenseren Gustav Jørgensen har i en årrekke vært fast ølskribent i bl.a. vinmagasinet Rødt og Hvitt og er flittig benyttet som kåsør og underholder med øl som tema. Han har også deltatt i en rekke øltester bl.a. i Dagbladets juleøltest.

Har holdt ølforedrag for en rekke små og store firmaer som bl.a.:
Statens dataforum - Techno Consult – Tomra – TietoEnator – Formuesforvaltning - Seddeltrykkeriet Norges Bank - Scandinavian IT - Medisan – Veritas – Vital - Wiersholm, Mellbye & Bech Advokatfirma AS - Borg AS - Gjensidige NOR Næringseiendom - Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund – Telefonselskapet - Hydro Texaco - Viskom - Basberg Papir – Lo - Sparebank 1 – Utleiemegleren - Wyeth Lederle - Hand-pro – Siemens - Kolberg og Caspary - Sparebanken Øst – FMC – Blikk trehus – Statens Veivesen - Eidsberg Brass Band – Abeo – Fellesforbundet - Askim og Omegn boligbyggelag - IT Fornebu - Luftfartstilsynet - Cisco - Norsk Renseri- & Vaskeriforbund – Buskerud Fylkeskommune – Mesta - Venåsen Rørservice - Bankenes Betalingssentral – Coop – Kiwi - Drammen Regnskapsteam - Bama/Lundteigen - Pilot

Gustavs Akevittforedrag en fornøyelig fordypning i de små gleder.

Mens dansk og svensk akevitt i praksis ikke er annet enn en smakstilsatt vodka, blir norsk akevitt pleiet som den fineste cognac med nitidig lagring på eikefat. Der har blitt tilført komplekse fataromaer av sherry, eik og vanilje som balanseres opp mot krydderier av blant annet karve og dill. Akevitt er godt egnet til å skjære gjennom fettet og fremheve særpreget i, ikke bare tradisjonell julemat, men en rekke norske retter. Fra skalldyr til skinkestek med svor.
Gustav Jørgensen tar oss med på en underholdende reise i akevittens historie. Vi lærer om hvorfor det er forskjell på akevitter og hvilke retter som passer best til de forskjellige akevittene.
Selvfølgelig inngår det også praktiske øvelser i akevittnytelse.
Vel bekomme til en fornøyelig fordypning i de små gleder.

Henrik Ibsens dikt: "Terje Vigen" til musikk av Guttorm Guttormsen.

”Der bode en underlig gråsprengt en, på den yderste nøgne ø….”. Få dikterord har satt seg så fast i nordmenns bevissthet som disse. Historien om Terje Vigen, versefortellingen om sørlendingen som rodde ”for barn og viv, over havet i åpen båd”, har i Ibsens hjemland nådd videre ut enn noe av det han ellers skrev. Og ingen av hans berømte skuespill kan måle seg med dette diktet i bred, folkelig appell.
Guttorm Guttormsen har komponert musikk til Ibsens storverk. Musikk som med sitt melodiøse og gripende tonespråk bringer frem det beste i det dramatiske diktet.
Jeg har valgt å fremføre Terje Vigen med Henrik Ibsens ”stemme” og i hans skikkelse.
Som illustrasjoner, kan Christian Krohgs berømte tegninger fra Terje Vigens dramatiske ferd over havet, vises.
Verket tar ca. 30 minutter.
Verket ble bl.a. fremført sammen med Sande Musikkorps under ledelse av Lars Thomas Holm på Fossekveiva, Berger 19.mai 2006.

 

”Beruselse” - en minikabaret om livet, vinen og kjærligheten.

Fornøyelige 30 minutter med bl.a. Rudolf Nilsens udødelige skildringer av Kalsen og livet på en husbåt. Arne Hjeltnes herlige fremstilling av Lynvingen på sine gamle dager og Harald Sverdrups livsbejaende hyllest til ølet, vinen, erotikken og kjærligheten. Gustav Jørgensen tar oss inn i dikternes verden ledsaget av pianist Arne Iversens fantasifulle musikalske fabuleringer.

Utdannet ved institutt for musikkvitenskap (Universitetet i Oslo).

Studert direksjon med bl.a. prof. Karsten Andersen (Bergen filharmoniske orkester m.fl.) og Dr. Camilla Kolchinsky (Bolshoi Theater, the National USSR State Orchestra, Moscow Philharmonic, Philharmonic Orchestra, Israel Philharmonic m.fl.).
Studert tuba med bl.a. Marcus Knight (Oslo Filharmonien), Morten Agerup (Göteborg Symfoniork.) og Torbjørn Kvist (Den Norske Opera).
Har virket som messinginstruktør og dirigent i alle år siden tenårene, i både skole- og amatørkorps.
Amatørkorps: Drammen Ungdomskorps, Hønefoss Ungdomskorps, Horten Ungdomskorps m.fl.
Skolekorps: Høvik Skolekorps, Danvik Skolekorps,
Dirigerer fortiden Konnerud Skolekorps og Skoger Skolekorps, samt gjestedirigent for Jernbanemusikken i Drammen.
Fast dirigent for ungdomsgruppen under den årlige Musikkfestivalen i Sæby, siden starten i 1993.
Har dessuten virket som musikkanmelder i Drammens Tidende i 14 år.


Cellar Jazzband
ble startet i 1956 av en guttegjeng på Toppenhaug i Drammen. Etter noen år forsvant imidlertid guttene hvert til sitt, med jobb og utdannelse. Men i 1986 treffes så to av den gamle gjengen igjen. Og etter litt mimring og et par ringerunder, var bandet på fote igjen. Siden den gang har det blitt hele fire CD `er med varierende besetninger, samt en rekke konserter i både inn og utland, med deltagelse på "Jazz- and Heritage Festival" i New Orleans som et av høydepunktene.
Drivkraften og en av grunnleggerne Erik Viker, sitter fortsatt støtt bak trommene og trompeter og vokalist Jan Erik Nilsen er etter vår ubeskjedene mening en landets fremste tradjazztrompetere. Ellers så består bandet av Thore Mørch på trombone, Bjarne Skaara på klarinett, Johs Bjørgo på banjo og Gustav Jørgensen på tuba.
* På bandets siste cd (desember 2006), har bandet vært så heldige å få med den 16 år gamle klarinettvirtuosen Felix Peikli, vinner av NRKs Godt Musikkår 2005 og superfinalist i NRKs Kjempesjansen 2006.


Trykk på bildene for å forstørre!

Gustav og Håvard,
danner en ganske så usedvanlig duo her til lands bestående av tuba og trekkspill. Det var etter et besøk i en av Europas mest berømte ølhaller at tubaist Gustav Jørgensen tok kontakt med den etter hvert svært så kjente trekkspilleren Håvard Svendsrud. Siden den tid har duoen bidratt til sinnets munterhet både i situasjoner som krever en viss andaktighet, som VM i Akevitt, events, butikkåpninger, messer m.m. til rene konsertopptredener.

http://www.hsvendsrud.com